General Terms and Conditions

Algemene Inkoopvoorwaarden van Royal Beverages Group, gevestigd te Bunschoten-Spakenburg, Nederland, en van de aan haar gelieerde ondernemingen.

Artikel 1 – algemeen

1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen aan en overeenkomsten met Royal Beverages Group en haar rechtsopvolgers, alsmede aan gelieerde ondernemingen of met die rechtsopvolgers (zowel gezamenlijk als afzonderlijk hierna ook: de Onderneming), met betrekking tot de levering van zaken door de aanbieder of de betrokken wederpartij (hierna: de Leverancier).

1.2 De toepasselijkheid van algemene voorwaarden van Leverancier wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen.

1.3 Van deze algemene voorwaarden afwijkende bedingen gelden alleen in de indien en voor zover deze door de B.V. schriftelijk zijn aanvaard.

Artikel 2 – overeenkomst

2.1 Een overeenkomst, waaronder in dit artikel tevens eventuele wijzigingen en/of aanvullingen zijn opgenomen, is niet bindend tenzij deze schriftelijk is overeengekomen.

2.2 Een overeenkomst komt schriftelijk tot stand op het moment van ondertekening van het contract door de directie van de B.V. en door de Leverancier, dan wel op de datum van verzending (per post en/of per telefax) door de B.V. van de schriftelijke opdrachtbevestiging, ondertekend door haar directie. Toezeggingen door en afspraken met ondergeschikten van de B.V. binden de B.V. niet, tenzij deze schriftelijk zijn bevestigd door de directie van de B.V..

2.3 De overeenkomst geeft de inhoud van de tussen partijen gesloten overeenkomst volledig en juist weer. De opdrachtbevestiging van de Onderneming wordt geacht de inhoud van de overeenkomst volledig en juist weer te geven, tenzij de Leverancier de inhoud daarvan onverwijld schriftelijk en gemotiveerd afwijst. Ook in dat geval is de Onderneming niet meer gebonden aan de orderbevestiging.

2.4 Leverancier dient voor de uitvoering van de overeenkomst tijdig en voor zijn rekening zorg te dragen voor de benodigde toestemmingen, vergunningen en/of licenties en dient zorg te dragen voor naleving van de daarin of daarbij gestelde voorwaarden. De Leverancier is als enige aansprakelijk voor het niet of niet tijdig verkrijgen van de toestemmingen, vergunningen of licenties, of voor het niet naleven van de daarin of daarbij gestelde voorwaarden, terwijl de Leverancier de B.V. zal vrijwaren voor alle schade en kosten voortvloeiend uit een dergelijke tekortkoming.

2.5 Eenzijdige opzegging van de kant van de Leverancier is nietig, tenzij het Bedrijf schriftelijk met de opzegging instemt.

Artikel 3 – geheimhouding

De Leverancier zal alle zakelijke informatie in de ruimste zin van het woord, in verband met de Onderneming, die hem door de onderneming en/of in het kader van de overeenkomst ter kennis is gebracht of ter kennis is gekomen, vertrouwelijk behandelen en zal deze niet openbaar maken aan enige derde partij.

Artikel 4 – verbod om aanbiedingen en dergelijke aan de opdrachtgever te doen

De Leverancier onthoudt zich geheel van het vermelden van prijzen en/of het doen van aanbiedingen, hetzij rechtstreeks, hetzij door tussenkomst van derden, aan de opdrachtgever van de Onderneming met betrekking tot de zaken waarover de Onderneming met de Leverancier in onderhandeling is of waarover een overeenkomst is gesloten.

Artikel 5 – industriële en intellectuele eigendomsrechten

5.1 Leverancier garandeert dat (het gebruik van) het geleverde geen inbreuk maakt op enig (beeld)merkrecht, auteursrecht of enig ander industrieel of intellectueel eigendomsrecht van derden (hierna: IE-rechthebbenden) of enig ander rechten van derden.

5.2 Leverancier garandeert dat de geleverde zaken door de IE-rechthebbende zelf of met diens toestemming op de markt zijn gebracht in de landen van de Europese Economische Ruimte (EER), ook indien Leverancier de zaken niet van het IE-recht heeft gekocht houder zelf. De Leverancier garandeert dat de geleverde goederen geschikt zijn voor verkoop op de EER-markt en dat ze vrij kunnen worden verhandeld op de EER-markt.

5.3 De Leverancier vrijwaart het Bedrijf en zijn klant(en) tegen alle aanspraken die verband houden met omstandigheden waarvan de Leverancier de aan- of afwezigheid in dit artikel heeft gegarandeerd, en zal het Bedrijf, of zijn klant(en) vergoeden voor enige schade evenals de kosten die uit dergelijke vorderingen voortvloeien. Op verzoek van het Bedrijf zal de Leverancier de namen en andere gegevens van zijn eigen leveranciers aan het Bedrijf verstrekken indien het Bedrijf die gegevens op zijn beurt aan een derde moet verstrekken.

5.4 Het bedrijf heeft recht op alle industriële en intellectuele eigendomsrechten die ontstaan of voortvloeien uit de uitvoering van de overeenkomst door de leverancier, zijn personeel of derden die bij de uitvoering van de overeenkomst door de leverancier zijn betrokken.

5.5 De Leverancier vrijwaart het Bedrijf tegen alle aanspraken van derden met betrekking tot industriële en intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de geleverde goederen waarvan het Bedrijf eigenaar is, en zal het Bedrijf alle schade vergoeden alsmede de kosten die uit dergelijke aanspraken voortvloeien.

Artikel 6 – prijzen

Alle prijzen zijn vast en inclusief omzetbelasting, in- en uitvoerrechten, accijnzen en alle verdere heffingen en belastingen verband houdende met of verband houdende met de goederen of de levering. De prijzen zijn voorts gebaseerd op de in de volgende artikelen genoemde (levering) voorwaarden. Bij verhoging van lonen, materiaalprijzen en dergelijke vindt geen verrekening plaats.

Artikel 7 – levering – leveringsvoorwaarden

7.1 Tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen, geschiedt de levering “Delivered At Place” (DAP) op de door het Bedrijf aangegeven plaats of “Delivery At Terminal” (DAT) op de door het Bedrijf aangegeven terminal. De interpretatie van de leveringsvoorwaarden wordt bepaald door de uitgave van de Incoterms die ten tijde van het sluiten van de overeenkomst laatstelijk is uitgegeven door de Internationale Kamer van Koophandel.

7.2 Leverancier zal de goederen leveren op de in de overeenkomst genoemde datum, of uiterlijk op de laatste dag van de daarin genoemde termijn, en bij gebreke van een overeengekomen datum of termijn binnen 30 dagen. Genoemde datum of termijn geldt als fatale en fatale leverdatum of termijn. Een in de overeenkomst genoemde leveringstermijn gaat in op de datum van totstandkoming van de overeenkomst.

7.3 De Leverancier is verplicht het Bedrijf tijdig te informeren over het exacte tijdstip van levering en over dreigende overschrijding van de levertijd.

7.4 Op verzoek van het bedrijf is de leverancier verplicht de goederen op een later tijdstip te leveren dan de overeengekomen datum en zal de leverancier zich naar beste vermogen inspannen om de goederen op een eerdere dan de overeengekomen datum te leveren, in het geval dat de Bedrijf acht dit wenselijk, zonder hierdoor aanspraak te kunnen maken op enige vergoeding van schade en kosten.

7.5 De Leverancier is slechts gerechtigd tot het doen van deelleveringen na voorafgaande schriftelijke toestemming van het Bedrijf.

Artikel 8 – vervoer

8.1 Het transport van zaken geschiedt voor rekening en risico van Leverancier in overeenstemming met de in het vorige artikel genoemde Leveringsvoorwaarden.

8.2 Leverancier kan in geen geval aanspraak maken op vergoeding van schade en kosten als gevolg van eventuele vertraging ontstaan bij het lossen van geleverde zaken.

8.3 De Leverancier dient bij het lossen van de goederen direct een afleveringsbon te overleggen, zodanig dat deze door een daartoe namens het Bedrijf bevoegde persoon voor akkoord wordt ondertekend.

Het tekenen van de afleveringsbon geldt uitsluitend als bevestiging van de ontvangst van de geleverde goederen en houdt geen goedkeuring in van (de kwaliteit of de kwantiteit) van de geleverde goederen en ontslaat de Leverancier niet van enige garantie en/of aansprakelijkheid. Evenmin kan de ondertekening van de afleveringsbon op enige andere wijze een wijziging van de overeenkomst tot gevolg hebben.

8.4 In alle gevallen en niettegenstaande de overeengekomen leveringsvoorwaarden, is de leverancier verplicht om de documentatie te verstrekken die nodig is om de goederen naar de plaats van bestemming te vervoeren.

Artikel 9 – verpakking

9.1 Leverancier zal de goederen met deugdelijke zorg verpakken. Hij is aansprakelijk voor schade en kosten veroorzaakt door onvoldoende verpakking en/of beschadiging en/of vernietiging van deze verpakking.

9.2 De Onderneming is niet gehouden tot vergoeding van de kosten van verpakking, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

9.3 De Leverancier zal op verzoek van het Bedrijf alle mogelijke verpakkingen van de goederen terugnemen en deze op zijn kosten ophalen bij het Bedrijf, waarbij hij tegelijkertijd de door de Leverancier aan het Bedrijf in rekening gebrachte kosten voor die verpakking zal terugbetalen.

Artikel 10 – kwaliteit

Leverancier garandeert dat de geleverde zaken:

  1. origineel en afkomstig van de op de verpakking en etiketten vermelde fabrikant (dus ook niet onder licentie geproduceerd), alsmede in de door die fabrikant beoogde kwaliteit en zonder gebreken;
  2. zowel qua houdbaarheid als qua kwaliteit – en met inachtneming van gebruikelijke voorwaarden – geschikt voor verkoop aan wederverkopers en (uiteindelijk) voor verkoop aan en gebruik door consumenten;
  3. voorzien van de originele en qua ontwerp en kleurstelling meest recente verpakking en etikettering van de fabrikant;
  4. overeenkomstig de eisen gesteld in de overeenkomst, de bij de overeenkomst behorende en/of ter beschikking gestelde documenten, alsmede de door de onderneming gestelde normen en specificaties en door haar goedgekeurde monsters; En
  5. in overeenstemming met nationale, Europese en andere internationale wet- en regelgeving, inclusief de eis van de aanwezigheid van de originele partij- of codenummers (identiek op de verpakking en op de etiketten) die de identificatie van de goederen mogelijk maken.

Artikel 11 – inspectie

11.1 De B.V. of een door haar aangewezen derde is te allen tijde gerechtigd de goederen, waar deze zich ook bevinden, te inspecteren of te testen. Het al dan niet achterwege blijven van de resultaten van keuring of beproeving ontslaat Leverancier niet van enige garantie en/of aansprakelijkheid.

11.2 Leverancier zal alle voor een keuring of beproeving benodigde informatie en faciliteiten verschaffen, inclusief de benodigde hulp met betrekking tot medewerkers en materialen.

11.3 De personeelskosten van de Maatschappij of de betrokken aangewezen derde, gemaakt in verband met een keuring of een keuring, komen voor rekening van de Maatschappij. Alle overige kosten zijn voor rekening van Leverancier.

11.4 Het bedrijf zal de leverancier onmiddellijk op de hoogte stellen van elke afkeuring van goederen. De Leverancier is in dat geval gehouden de afgekeurde zaken binnen een door de Onderneming te stellen termijn voor zijn rekening te herstellen of te vervangen, en wel zodanig dat deze wel voldoen aan de keuringseisen, onverminderd enig ander rechten van het bedrijf. In geval van weigering moeten reeds geleverde goederen op verzoek van de Onderneming en op kosten van de Leverancier worden teruggenomen. Afwijzing geeft de Onderneming tevens het recht de betaling van de overeengekomen prijs of termijnbetaling op te schorten.

11.5 De Leverancier zal het Bedrijf het recht geven om de geleverde goederen te gebruiken of in gebruik te nemen, nog voordat keuring of beproeving heeft plaatsgevonden.

Artikel 12 – eigendom en risico

12.1 De Leverancier draagt het risico voor de goederen tot het moment waarop deze goederen zijn geleverd en door het Bedrijf zijn goedgekeurd in overeenstemming met de vorige artikelen.

12.2 In het geval dat het bedrijf een betaling aan de leverancier doet vóór de levering van de goederen, zijn de goederen waarnaar de betaling verwijst of waaraan het bedrijf kan worden toegeschreven, het eigendom van het bedrijf vanaf het moment van betaling.

12.3 Indien het bedrijf reeds voor de levering en goedkeuring eigenaar is of wordt van (een deel van) de goederen, is de leverancier verplicht deze goederen namens het bedrijf te identificeren en er goed voor te zorgen bedoelde geïdentificeerde zaken, alsmede deze ten behoeve van de betrokkenen te verzekeren en verzekerd te houden.

Artikel 13 – betaling en verrekening

13.1 Tenzij uitdrukkelijk een andere termijn is overeengekomen en behoudens eventuele (opschorting) rechten die de B.V. toekomt, vindt betaling plaats binnen 30 (dertig) dagen na het laatste van de volgende tijdstippen:

  1. het tijdstip van levering van de goederen;
  2. het tijdstip van goedkeuring van de zaken door de Onderneming;
  3. het moment van ontvangst van een factuur door het Bedrijf, die voldoet aan de vereisten vermeld in het volgende artikel.

13.2 Betaling van de geleverde zaken ontslaat Leverancier niet van enige garantie en/of aansprakelijkheid.

13.3 Indien is overeengekomen dat het bedrijf vooruitbetalingen zal doen, heeft het bedrijf te allen tijde het recht om, alvorens tot betaling over te gaan, van de leverancier een voor het bedrijf voldoende zekerheid te verlangen discretie.

13.4 Indien het Bedrijf gegronde vrees heeft dat de Leverancier zijn verplichtingen niet zal nakomen, is het Bedrijf gerechtigd de nakoming van de eigen verplichtingen op te schorten.

13.5 Het Bedrijf is bevoegd bedragen verschuldigd aan de Leverancier of aan de Leverancier gelieerde ondernemingen te verrekenen met vorderingen die het Bedrijf (of een aan het Bedrijf gelieerde partij) heeft op de Leverancier of op aan de Leverancier gelieerde ondernemingen, ongeacht de het feit of de betrokken bedragen al dan niet verschuldigd zijn.

Artikel 14 – facturering

14.1 De door Leverancier aan de B.V. te verzenden facturen dienen te voldoen aan de eisen die bij of krachtens de Wet op de Omzetbelasting worden gesteld.

14.2 De facturen van de Leverancier dienen vergezeld te gaan van nota’s die voor akkoord zijn ondertekend door een door het Bedrijf gemachtigde persoon.

14.3 Facturen die niet voldoen aan de in de voorgaande leden van dit artikel gestelde eisen worden niet in behandeling genomen noch betaald.

Artikel 15 – retourzendingen

15.1 Het Bedrijf heeft het recht om de van de Leverancier gekochte goederen te retourneren, waarbij de oorspronkelijk door de Leverancier aan het Bedrijf voor genoemde goederen in rekening gebrachte prijs wordt gecrediteerd en terugbetaald, indien als gevolg van handelen of nalaten van de Leverancier, de marktsituatie en/of verkoopbaarheid van deze verworven goederen wezenlijk anders is dan ten tijde van de totstandkoming van de overeenkomst.

15.2 Voorts is de Onderneming gerechtigd de van de Leverancier gekochte zaken binnen twaalf maanden na levering zonder opgaaf van redenen te retourneren, indien de zaken qua verpakking of etikettering afwijken van wat voor de betreffende zaken gebruikelijk is (bijvoorbeeld zgn. action lots), waardoor de prijs die oorspronkelijk door de leverancier aan het bedrijf voor genoemde goederen in rekening is gebracht, wordt gecrediteerd en terugbetaald.

Artikel 16 – garantie

16.1 De Leverancier zal in overleg met het Bedrijf alle gebreken die na levering aan de goederen blijken onverwijld herstellen en, indien herstel naar het oordeel van het Bedrijf niet mogelijk is, deze goederen vervangen, onverminderd de aansprakelijkheid van de Leverancier en eventuele verdere rechten van het bedrijf.

16.2 Alle kosten van herstel van het gebrek of vervanging van de goederen zijn voor rekening van Leverancier.

16.3 Indien de Leverancier het gebrek niet onverwijld en/of niet voldoende herstelt, of indien het herstel van het gebrek niet kan worden uitgesteld, heeft het Bedrijf het recht de nodige handelingen te (laten) verrichten op kosten van de Leverancier. . Indien het Bedrijf van dit recht gebruik maakt, zal het Bedrijf de Leverancier hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

16.4 Eventuele garantieverplichtingen gelden onverkort na herstel of vervanging van de zaken.

16.5 De Leverancier vrijwaart en vrijwaart de Onderneming tegen alle aanspraken van derden met betrekking tot gebreken aan de goederen, hoe ook genaamd.

16.6 Een rapport van een onafhankelijke deskundige omtrent de betreffende gebreken geldt tussen partijen als sluitend bewijs in geval van een aanspraak van het Bedrijf op de hier bedoelde garantie. Dit rapport behoeft geen informatie te bevatten over de identiteit van de klanten van de B.V., noch over de plaats waar de goederen zich bevinden. Bovendien is het bedrijf niet verplicht om de leverancier van dergelijke gegevens op de hoogte te stellen.

Artikel 17 – aansprakelijkheid

17.1 Leverancier is aansprakelijk voor alle schade en kosten, inclusief bedrijfsschade en andere indirecte schade (waaronder gederfde winst), voortvloeiend uit gebreken aan het geleverde of andere al dan niet toerekenbare tekortkomingen van Leverancier en/of veroorzaakt door natuurlijke personen of rechtspersonen die werkzaam zijn voor de Leverancier of door een ieder die direct of indirect in dienst is van (een van) genoemde natuurlijke personen of rechtspersonen.

17.2 De Leverancier zal het Bedrijf vrijwaren en vrijwaren tegen alle aanspraken van derden waarvoor hij aansprakelijk is, hoe ook genaamd.

17.3 Leverancier zal zijn aansprakelijkheid als omschreven in dit artikel voldoende verzekeren en de Maatschappij inzage geven in de op die verzekering betrekking hebbende bescheiden, waaronder de polis en premiebewijzen.

17.4 Het bepaalde in artikel 16 lid 6 is eveneens van toepassing.

Artikel 18 – gehele of gedeeltelijke ontbinding

18.1 In de in de wet voorziene gevallen, alsmede indien Leverancier één of meer verplichtingen die voor hem uit de overeenkomst voortvloeien niet, niet tijdig of niet behoorlijk nakomt, dan wel indien er gerede twijfel bestaat omtrent aan de Leverancier om zijn contractuele verplichting jegens de Onderneming na te komen, alsmede in geval van faillissement, surseance van betaling, gehele of gedeeltelijke staking van de werkzaamheden, liquidatie, overdracht of bezwaring van de onderneming van de Leverancier, waaronder begrepen overdracht of verpanding van een belangrijk deel van zijn schulden opeisbaar is en voorts in het geval dat er voor gerechtelijk of executoriale titel beslag wordt gelegd op goederen van de Leverancier, heeft het Bedrijf het recht de overeenkomst zonder ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden door middel van een schriftelijke mededeling gericht aan de Leverancier, en dit alles zonder dat het Bedrijf tot enige schadevergoeding gehouden is en onverminderd de verdere rechten van het Bedrijf.

18.2 Indien in verband met de uitvoering van de overeenkomst reeds goederen zijn geleverd, heeft de B.V. het recht deze goederen in geval van ontbinding onder zich te houden tegen betaling van het op die goederen betrekking hebbende deel van de prijs, of deze goederen voor zijn rekening en risico aan de Leverancier te retourneren en de reeds voor deze goederen gedane betalingen terug te vorderen, een en ander ter beoordeling van de Onderneming en onverminderd de verdere rechten van de Onderneming.

18.3 De vorderingen die het Bedrijf mocht hebben of krijgen als gevolg van de ontbinding van de overeenkomst, haar eventuele vordering tot vergoeding van schade en kosten inclusief, zijn terstond en ten volle opeisbaar.

Artikel 19 – onder aanneming – overdracht

19.1 Zonder uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van de B.V. zal de Leverancier de overeenkomst of een deel daarvan niet uitbesteden aan derden, noch zijn verplichtingen voortvloeiende uit de overeenkomst of een deel daarvan overdragen aan derden, noch andere werknemers dan zijn eigen personeel inzetten voor de uitvoering van de overeenkomst ter beschikking gestelde (ingehuurde) medewerkers. De Maatschappij heeft het recht voorwaarden te verbinden aan de door de Maatschappij te geven toestemming. Een door de B.V. gegeven toestemming ontslaat de Leverancier niet van enige verplichting die voortvloeit uit de tussen partijen gesloten overeenkomst.

19.2 De Leverancier zal alle schade en kosten veroorzaakt door het niet naleven van het bepaalde in het vorige lid van dit artikel aan het Bedrijf vergoeden en zal het Bedrijf vrijwaren en vrijwaren voor alle aanspraken van derden ter zake.

Artikel 20 – algemeen

20.1 Indien één of meer bepalingen van de overeenkomst, daaronder begrepen bepalingen van deze algemene voorwaarden, nietig zijn of van rechtswege ongeldig worden, blijft de overeenkomst voor het overige van kracht. Partijen zullen over de bedingen die nietig zijn of rechtsgeldig zijn geworden in overleg treden om een vervangende regeling te treffen.

20.2 Indien één of meer bepalingen van de overeenkomst, waaronder deze algemene voorwaarden, in strijd mocht zijn met dwingendrechtelijke bepalingen, bepaald door of te bepalen door een daartoe bevoegd orgaan, worden laatstgenoemde bepalingen geacht deel uit te maken van de overeenkomst plaats van de desbetreffende bepalingen van de overeenkomst.

Artikel 21 – geschillen en toepasselijk recht

21.1 Ten aanzien van alle geschillen die verband houden met de overeenkomst, dan wel met nadere overeenkomsten die daaruit voortvloeien of voortvloeien uit of verband houden met die overeenkomst, is in eerste aanleg bij uitsluiting de rechter te Amsterdam bevoegd, tenzij de onderneming uitdrukkelijk kiest voor de bevoegdheid van de rechter in de vestigingsplaats van Leverancier.

21.2 Op de overeenkomst, alsmede op alle nadere overeenkomsten die daaruit voortvloeien of daarmee verband houden, is Nederlands recht van toepassing.

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu

Ben je ouder dan 18?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bekijken.

Toegang geweigerd

De toegang is geweigerd i.v.m. jouw leeftijd.

I am 18 or Older I am Under 18
Start typing to see products you are looking for.